”Sanat bir varoluş halidir. Resim, kendi varoluşumu bulmamı sağlayıp sanat yolumu keşfetmemi sağladı.”
1. Sanat anlayışınızdan bahseder misiniz?
Sanat bir varoluş halidir. Resim, kendi varoluşumu bulmamı sağlayıp sanat yolumu keşfetmemi sağladı. Resimlerimde duygu ve düşüncelerimi ifade ederken lekesel renk geçişleri ve serbest ritimler, tasarımsal kavisler resimlerimde temel öğe olmuştur. Renk ve form zıt renklerle resimlerimde iz bırakır.
2. Yaratımınızı tetikleyen kaynak nedir?
Yaratımımı tetikleyen kaynak insanın var olma sebebidir. Sanatçı hayata ne sunar, nasıl katkıda bulunmalıdır ? Sorularına yanıt aramalıdır.

3. Kendi açınızdan baktığınızda resim yapmak bir çatışma mı yoksa uyum mudur?
İnsan yaşadığı her süreçte farklı duygularla hayatına devam eder. Sanatçılar duygu durumlarından daha çok etkilenen hassas yapıda insanlardır. Resim yapmak kimi zaman çatışma kimi zaman uyumdur. Sonuç olarak belli bir duygusal dengede resim ortaya çıkar.
4. Gerçeklik kavramı sanat anlayışınızda ne kadar yer kaplıyor?
Gerçeklik bize yol gösterici rehberdir. Yaratım süreci ise idealleri hayal ederek kurgulamaktır.

5. Eserleriniz hayatın bir parçası olsaydı nerede olurdu?
İnsanların, sessiz, sakin kendini dinleyebileceği alanlarda yer alırdı.
6. Sizce yaratıcılık bir başlangıç mı yoksa sonuç mudur, açıklar mısınız?
Her başlangıç yeni bir süreçtir. Her yeni süreç , yeni yaratıcı hayallerle beslenir. Yaratım, bitmeyen sürekli kendi yenileyen dinamik bir eylemdir.

7. Günümüz dünyasına bakıldığında popüler kültürün etkisini eserlerinizde hissediyor musunuz?
Popüler kültür hayatımızın her anında yer alır. Dolayısıyla sanatsal çalışmalarım güncel ve popüler kültürden etkilenir.
8. Toplumsal dünyanın sanat anlayışınızda etkisini olduğunu düşünüyor musunuz?
Toplumsal dünya yaşama şeklimizi ve duygu durumlarımızı etkiler. Sanat anlayışım toplumsal dünyanın duygu durumlarından etkilenir.

9. Estetiğin güncel söylemi sizce nedir?
Toplumun ilgisi ve ihtiyaçları doğrultusunda estetik algı değişebilir. Güncel sanat dili olarak estetik algı, biçimden alınan duyumsal etkilenmelerdir. Güncel sanatın estetiği ise bu farklı durumda ortaya çıkan, keşfedilmeye açık, saklı dinamiklerdir. Güncel sanatta izleyiciye işaret eden sorulardır.
10. Türkiye’ de kadın sanatçı olmak sizin için ne ifade ediyor?
Sanat tarihine ve farklı alanlarda ki araştırmalara bakıldığında kadınlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğine her zaman uğramıştır. Günlük hayatta çok sayıda örnekte kendini gösterir. Ben, kadın olarak hayatın her alanında yer alıp , etkin ve aktif bir şekilde çalışmayı esas aldım. Sanatın içerisinde var olmak, kendimi ifade etmek benim için anlamlı bir yolculuktur. Yeni nesiller yetiştirirken; adaletli, eşit, ayrımcılıktan uzak, temeli hümanizme dayalı felsefeyle sanat ve eğitim yoluma devam ediyorum. Dilerim, umut bizimle yol alır.

PINAR ŞAHAN KİMDİR?
1987 yılında Ankara’da doğdu. 2005 yılında Ankara Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nden mezun oldu. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirip 2010 yılında İstanbul Rüştü Akın Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Grafik ve Fotağraf Alanında öğretmenlik yapmaya başlamıştır. 2018 yılından itibaren Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim-İş Eğitimi dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. İstanbul’da kendi sanat atölyesinde çalışmalarını halen sürdürmektedir.
PROJELER VE SERGİLER
2010-2020 Karma Resim Sergileri ve Grafik Tasarım Bölümü Sergileri
2017 Temiz Doğa Temiz Sanat Uluslarası Sanat Projesi
2018 Kadın, Çiçekler, İlkbahar Uluslarası Karma Resim Sergisi
2019 Türk Ressamlar Sergisi “Sanatla Dostluk” Bulgaristan Smolyon Devlet Resim Heykel Müzesi
2019 Tubitak Grafik Alanı Proje Tasarımı Katılım.
2020 Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslarası Resimli Mektup Sanatı Sergisi
2020 Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Posta Sanatı Sergisi
2020 İnternational Sille Mail Art Exhibition
2020 Xart plarform Online Sergi.
2020 Sanatterapi Online
2020 Portfolyou.com Online Sergi.