”Elimden çıkan her rengin, boyadığım her resmin oluşumunda sadece bir araç olduğumu bilmek yaratıcılığımı arttırıyor.”
1. Sanat anlayışınızdan bahseder misiniz?
Tanımlanamaz bir anlayışım var. Sadece his ve duygularla örülü. Küçük bir çocuğun kağıda çizdiği basit bir insan figürü ya da köşe başına dikilmiş bir sokak lambası. Otobanlara çizilmiş şeritler, şekilsiz apartmanlar. Estetik anlayışı gütmeden ya da güderek, belli bir amaca yönelik veya amaçsızca oluşturulan her şey sanattır.
2. Yaratımınızı tetikleyen kaynak nedir?
Yaratıcı kaynakla irtibatta kalmaya çalışmak en büyük motivasyonum. Elimden çıkan her rengin, boyadığım her resmin oluşumunda sadece bir araç olduğumu bilmek yaratıcılığımı arttırıyor.

3. Kendi açınızdan baktığınızda resim yapmak bir çatışma mı yoksa uyum mudur?
İlk adım çatışma, sonraki adım uyum. Sonrası kendiliğinden geliyor. Çatışmalardan beslenerek uyumu yakalamaya çalışıyorum. İkisi de olmazsa olmazım kısacası.
4. Gerçeklik kavramı sanat anlayışınızda ne kadar yer kaplıyor?
Gerçeklik kavramı benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bu yüzden sanatımda oldukça az kullanıyorum. Fakat kavram olarak az kullanıyorum. Genel gerçeklikten ziyade, kendi gerçekliğimi yaratıyorum.

5. Eserleriniz hayatın bir parçası olsaydı nerede olurdu?
İnsanların derilerinin altında olurdu.
6. Sizce yaratıcılık bir başlangıç mı yoksa sonuç mudur, açıklar mısınız?
Başlangıcı ve sonucu olmayan bir güdü. Kaynağın en saf noktasından doğan bilinme ve ifade ihtiyacı. Her saniye ve her dakika yaratıyoruz. Bu yüzden bir başlangıcı yok ve doğal olarak bir sonucu da yok.

7. Günümüz dünyasına bakıldığında popüler kültürün etkisini eserlerinizde hissediyor musunuz?
Kesinlikle hissediyorum ve direkt uyguluyorum zaten. Popüler kültür deyince bazılarının zihninde negatif bir kavram olarak yorumlanıyor. Bakış açısına bağlı. Popüler kültür benim için çok önemli. İzleyicilerin kanallarını keşfedip kendi tarzımla o kanallardan içeri sızmak inanılmaz keyifli.
8. Toplumsal dünyanın sanat anlayışınızda etkisini olduğunu düşünüyor musunuz?
Evet düşünüyorum. Etkilenmemek imkansız. Fakat sabit kalmamaya, sürekli güncellemeye ve esnemeye özen gösteriyorum.

9. Estetiğin güncel söylemi sizce nedir?
Gözüme güzel ve çirkin gelen her şey estetiktir.
10. Türkiye’ de kadın sanatçı olmak sizin için ne ifade ediyor?
Burada yaşayan bir insan olmak ve kendimi ifade etmeye çalışmak çok eğlenceli. Kadın, erkek, sanatçı gibi etiketler benim için ekstra bir kolaylık ya da zorluk yaratmıyor.

TİPİM KAYIK KİMDİR?
1990 yılında İstanbul’da doğdu. Alman dili ve edebiyatı öğrenimi gördü. Drama öğretmeni olarak Bağcılar’da çalışıyor. Balat’da oturuyor. Boyamalarını evde, okulda ve toplu taşımada yapıyor. Müzik, dikiş, film, sanat, edebiyat, tarih, mitoloji ve dinlerle ilgileniyor. Dört sene önce evlendi. Eşiyle senaryo ve film çalışmaları yapıyor.