”Kaynak kendi içimde. Yaşamın boyunca unutamamış olduğum beni iyi ve kötü yönde etkileyen ve hayatımın tamamen birçok kez değişmesi benim ilhamım.”
1. Sanat anlayışınızdan bahseder misiniz?
Sanat benim için yaratılışın varlığı, güzel olan her şey: bana enerji veren, beni doyuran, heyecanlandıran, mutlu eden tüm uğraşlar benim içim sanattır. Yaptığım yemek, çizdiğim her eskiz, yaşadığım iyi kötü tüm olaylar, büyütmekte olduğum iki bebeğim en güzel sanat eserlerim. Duygularımı bağlayan, artıran tüm olaylardan beslenir ve tuvalime aktarırım. Resim sanatımda en çok görünen üç tema dan bahsetmek isterim; şöyle ki kadın oluşumunda verdiği hisler üzerine bir kadının Tomris’in Amazonların bazen gücünü bazen acılarını bazen öfkesini bazen de kahkahalarını dile getirir tuvalim. Senkron ilerler koi balıklarım, mitolojide de söz konusu olduğu gibi hırslı savaşçı akarsuya karşı ters yüzen balıklarım. Bir de Türk geleneksel motiflerim vardır. Anne eli değmiş emeklerimi de Selçuklu motiflerini de iliştiririm bir yerlere geçmişten izler taşısın, unutturmasın isterim eserlerim.
2. Yaratımınızı tetikleyen kaynak nedir?
Kaynak kendi içimde. Yaşamın boyunca unutamamış olduğum beni iyi ve kötü yönde etkileyen ve hayatımın tamamen birçok kez değişmesi benim ilhamım. Hatırladıkça güçlendiğim olaylar ve her zaman oluşturduğum içimdeki rol modele ulaşma çabam beni tetikleyen.

3. Kendi açınızdan baktığınızda resim yapmak bir çatışma mı yoksa uyum mudur?
Her ikisi de aslında tamamen duygu durum sorunsalı. İki kardeş gibi hem kavga hem birlik. Kendi sanat yapıtlarım üzerinden bakacak olursak resmi yaptığım dönemdeki ortam duygu ve olaylar dan etkilenip bazen bir bağırış serzeniş bazen de güzel uyumlu estetik sakin bir eser.
4. Gerçeklik kavramı sanat anlayışınızda ne kadar yer kaplıyor?
Figüratif formları parçalayarak kullanmamdan ötürü gerçeklik formu yapı olarak söz konusu olmasa da konu bağlamında yaşanmışlık olarak gerçeklik barındırıyor.

5. Eserleriniz hayatın bir parçası olsaydı nerede olurdu?
Yaşam alanım içerisinde değerlendirmek isterdim sanırım mutfağımda olurdu. En çok vaktin geçtiği ve her daim mutlu edici sağlık için önemli ve her tüketimi sağlayan bir alan ve eserlerimde önemli açıdan işin mutfağında olurdu.
6. Sizce yaratıcılık bir başlangıç mı yoksa sonuç mudur, açıklar mısınız?
Tabi ki bir başlangıçtır , üretim ve tüketim devam ettiği sürece sanat kendini yenilemeye ve gelişmeye fırsat bulacak ,her alanda kullanımı gelişen teknolojiyle yeniden doğacak gelişim yaratı devam edecektir.

7. Günümüz dünyasına bakıldığında popüler kültürün etkisini eserlerinizde hissediyor musunuz?
Renk bağlamında hissetmek mümkün. Şöyle ki günümüz de matbaa baskı sistemini ile sanat eserlerini artık her alanda (perde yastık çanta tişört çakmak vs.) basımı ile özel çalışma olarak sipariş üzerine çalıştığım ve renk ve motif üzerine yaptığım işler görmek mümkün.
8. Toplumsal dünyanın sanat anlayışınızda etkisini olduğunu düşünüyor musunuz?
Düşünüyorum. Toplumsal yaşanılan tüm olaylar benim tuvalimin bir köşesine yansır. Bundan beslenen bir sanatçı olarak içinde bulunduğum toplumu bu toplumun kültüründen etkilerini resimlerimde görülebilir.

9. Estetiğin güncel söylemi sizce nedir?
Estetik her şeydir. Mesela terbiyedir, hoşgörüdür, sabunla yıkanmış bir eldir. Kişiden kişiye değişir, yalnızca kendini sosyal kültürel sanat bağlamında geliştirmiş insanlarda estetiğe kolay erişilebileceğini düşünüyorum. Sanatın sınırları gelişmeye ve genişlemeye devam ettiği sürece fikir, anlam, biçim ve estetik gibi kavramların değişimi de devam edecektir.
10. Türkiye’ de kadın sanatçı olmak sizin için ne ifade ediyor?
Anlaşılmaya çalışmanın vücut bulmuş hali. Kadın sanatçı olmak yaratılıştan beri ayrıcalıktır. Ana olan kadın doğurganlığı temsil ediyor ve sanatta da üreten kadın sanatçı olmak farkındalık yaratmak ve yaşanmışlığı farklı açılar bağlamında değerlendirmektir. Türkiye de kadın sanatçı olmak bence gurur verici ve değer gören sanat eseri üretiminde kadın olarak her konuyu farklı açılardan işlemek sessiz kalamayacağımızın göstergesidir. İlgi görse de görmese de sanat eserimizin satışı olsa da olmasa da her zaman fırçamızla konuşacağımız değişmeyenini ortadan kaldıramaz.

HULDE SEZEN KİMDİR?
1995 yılında Konya’nın Meram ilçesinde doğdu.
2002-2008 İlk öğrenimini Sare Özkaşıkçı İlköğretim Okulu’nda,
2008-2012 orta öğrenimini İMKB Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü’nde tamamladı.
2011 yılında Rasim Bağırlı Resim Atölyesi’nde,
2012’de Türe Sanat Galerisi’nde Ahmet TÜRE’den resim eğitimi aldı.
2013 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü yetenek sınavında başarı göstererek bölüme girmeye hak kazandı. 4 yıllık eğitim süresi boyunca bir kişisel sergi açtı, birçok karma sergi ve yarışmalara katıldı.
2017 yılında Resim İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.
2019’ da Karatay Halk Eğitim Merkezi OHOP (Okullar Hayat Olsun Projesi) kapsamında İstiklal İlköğretim Okulu’nda resim öğretmeni olarak görev aldı. Eş zamanlı olarak Selçuklu Halk Eğitim Merkezi’nde aynı proje kapsamında Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda Resim öğretmeni olarak görev aldı.
Birçok özel işletmelerde sanatsal çalışmalar üretmektedir. (Kaffa Khaldi çikolata kahve, EXPO paintball ATV vs.)
2019’dan bu yana, özel olarak faaliyet göstermekte olan Türe Sanat Galerisi’nde resim eğitmenliği yapmaktadır.
2020 de Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Güzel sanatlar fakültesinde Resim Anabilim dalı resim yüksel lisans öğrencisidir.
Evli (2017) ve iki çocuk (3-2) annesi olan sanatçının birçok özel koleksiyonda, Eskişehir Valiliğinde, Necmettin Erbakan üniversitesi kütüphane, koridor ve makam odalarında eserleri bulunmaktadır.
2011 Konya Valiliği Cumhuriyetimizin 88.yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen resim yarışması 3.lük ödülü
2012 IMKB Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yetenek sınavlarına yönelik desen çalışmaları Kişisel sergi
2014 PonART Guaj ile Temel Tasarım yarışması Sergileme ödülü
2016 Necmettin Erbakan Üniversitesi Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen ulusal resim yarışması 1.lik ödülü
2016 Konya Büyükşehir Belediyesi Milli Egemenlik ve Çanakkale Ruhu resim yarışması Mansiyon ödülü
2016 Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen ‘Yunus Gibi ‘temalı resim yarışması Sergileme ödülü
2016 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 13. Resim yarışması Sergileme ödülü
2016 Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Karma suluboya sergisi
2017 Necmettin Erbakan Üniversitesi Karma Mezuniyet sergisi
2019 Gaziantep Üniversitesi Letterart Resimli mektup Sanatı Sergisi
2020 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Ruhu Ulusal jürili karma sergisi